Menu

Akademija energije 2020

24 novembra, 2019 - Na sporedu je ...
Akademija energije 2020

 

Na Akademijo se prijavite po spodnjem obrazcu. Po prijavi vam pošljem mail, v katerem dobite podrobne informacije.

____________________________________

 AKADEMIJA ENERGIJE

1.sklop

 

Akademija energije je skupek preizkušenih alternativnih metod, ki so se v preteklosti izkazale za
učinkovite. Namenjene so temu, da skozi življenje stopamo pripravljeni in ne glede na to, kaj srečamo na naši poti, ostanemo prisotni.

Navadili smo se živeti tako, da odločitve o tem kako bomo živeli, se učili, se počutili, zdravili in drugo, v odločanje prepuščamo drugim.

Dejstvo pa je, da o sebi in svojem načinu življenja lahko odločamo le sami. Dober delež našega življenja prevzame sistem. Moramo se ravnati po zakonih, ki nam jih predpisujejo drugi, sicer smo kaznovani.

En del našega življenja pa je v upravljanje prepuščen nam samim. Na primer, odločamo lahko o tem kakšen bo naš videz, kako se prehranjujemo, kako trošimo naš denar, s čem se ukvarjamo v prostem času in nenazadnje, česa smo se pripravljeni v življenju naučiti in koliko prostora puščamo za spremembe v življenju.

Vsi, brez izjeme se ves čas nečesa učimo.

Če za učno snov ne poskrbimo sami, bo to naredilo življenje, z izkušnjami, ki nam jih pripelje na pot.

 

 Akademija energije

 je razdeljena na 2 dela.

 

Vsak del je samostojna enota, sestavljen iz 4 modulov.  Na Akademij se fizično srečujemo  ob sobotah, saj je teoretični del prestavljen na Online sistem.

 

V 1. delu

se bomo podrobneje seznanili z delom na sebi. 
Skozi osebno doživetje boste spoznali poglabljanje vase in  osnovne meditacije. Skozi spoznavanje sebe, svojih zmožnosti in globokih
potencialov, boste prišli do spoznanj o smislu bivanja in obstoja. Ob tem pa se človek osvobodi tudi strahu pred neznanim in nezavednim. 

 

1. modul
sobota,18.1.od 10h do 16h

 

PRISOTNOST je stanje, v katerem smo povsem zavedni samega sebe. Smo osredotočeni na svoje misli, občutke, vrednote in potenciale ter jih na tak način tudi izražamo. Prisotnost ni trajno, transcendentno stanje bivanja. Prihaja in odhaja. Pojavi se takrat, ko se počutimo osebno močne, to pa nam omogoča, da smo uglašeni tudi v stresnih situacijah, pri kateri bi bili sicer raztreseni in bi se počutili nemočne. 
Ko smo prisotni se uskladijo naši gibi, obrazna mimika in govorjenje. Prisotnost pomeni notranjo harmonijo, kar se odzvanja tudi navzven, v okolico. To naše notranje stanje lahko občutijo tudi drugi, saj je pristno. V stanju prisotnosti smo pristni, smo takšni, kot smo, zato smo prepričljivi. Drugi nas slišijo, vidijo in upoštevajo.
Do stanja prisotnosti pridemo s spremembami, ki so vezane na vsakdanje življenje.
Ni nam treba delati drastičnih premikov, saj je stanje prisotnosti, naravno stanje in je nekaj povsem navadnega in vsakdanjega v življenju. (citat Amy Cuddy)

Naš 1. modul je namenjen prav temu – iz našega uma, ki neumorno dela, analizira, presoja in melje, prestaviti se v srce in telo. 
Naučimo se povezave vseh komponent, uma, telesa in duha in jih uporabljati hkrati.
Stanje prisotnosti dosežemo z dobro samopodobo, majhnimi spremembami v telesni govorici in razmišljanju. Na nek način gre za to, da telesu dovolimo, da vodi duha.

 

     ♠ Kaj lahko pričakujete od 1. modula?

 

♠ osnove meditacije 
♠ spoznavanje sebe, večplastno bitje
♠ aura in energetski centri
♠ duh, um, telo

Vsak modul začnemo s povezovanjem in meditacijo, sledi praktično delo, ki je sestavljeno iz različnih vaj, skupinskega dela, ter dela v dvojicah. Podeljevanje teorije je spontano in se vključuje med vaje in procese.

 

2. modul
sobota, 15.2. od 10h do 16h

 

 

STEBER MOČI izhaja od znotraj navzven. 
Močne se počutimo kadar obvladujemo svoje psihološko stanje, smo dovolj samozavestni, da ukrepamo s svojim iskrenim bistvom, ob tem pa imamo občutek, da so naša dejanja učinkovita. Skratka, močni smo takrat, kadar imamo dovolj samozavesti in poguma, da delujemo iz sebe, iz svojih golobjih nagibov in se ne obremenjujemo s tem, kako se bo naše delovanje odrazilo in kako bo sprejeto v družbi.
Naše življenje se odvija precej drugače, če se počutimo močne ali nemočne.
“Moč preoblikuje posameznikovo psihologijo. Močni razmišljajo in delujejo tako, da ohranjajo in pridobivajo moč.”(Prof.Adam Galinsky- Columbia)

 

 

       ♠ Kaj lahko pričakujete od 2. modula?

 

♠ Axis Mundi, imenovan tudi Kozmična os sveta
♠ notranja pot
♠ stik z vodniki
♠ svetlobne krogle

 

Stik s seboj pomeni, biti povezan tako zgoraj in spodaj. Za lažjo predstavo, si sebe predstavljamo kot središče, skozi katero se pretakajo energije, od zgoraj iz Kozmusa in od spodaj iz Zemlje. Človek, ki ima sposobnost vzpostaviti tako povezavo, črpa energijo direktno iz zemlje, kar mu daje fizično moč in ozemljenost, ter na drugi strani iz Kozmusa, kar mu omogoča širše dojemanje in globoko predajo.

“Postavitev lastne osi sveta povzroči povečanje energije v našem telesu  s tem pa onemogoča vpliv »škodljivih sil«; izostri se nam orientacija – ne le kot geografski pojem, pač pa kot socialni in psihološki.” Marjan Ogorevc

 

3. modul
sobota, 21.3. od 10h do 16h

 

 

VRNITEV DOMOV, v prostor kamor bolečina, strah, beda in ločenost nima vstopa.
Şveti prostor je tukaj, ni ga treba iskati, niti ni potrebno posebno učenje, da vstopimo vanj. Ob tem pa Sveti prostor ni nekaj abstraktnega, kar bi bilo dosegljivo zgolj mistiku na določeni ravni duhovnega. Daleč od tega. Sveti prostor je posebno mesto v srcu. Torej, vsakdo s fizičnem srcem, ima tudi prostor, ki ga imenujemo sveti. 
Velko ljudi ima pot do tega posebnega prostora zaprto. Ne zato, ker bi bil človek slab, ali bi bilo z njim kaj narobe. Pot se zapre povsem iz varnostnih razlogov. S tem se obvaruje srce in prostor v njem pred vdori agresivnih energij.
Sveti prostor je mesto kjer vsakdanjost izgine. Skozi sveti prostor se človek poveže z vseobsegajočo silo, imenovano tudi Bog, Stvarnik, Kreator itd. Tukaj najdemo, ne le vez z vsem kar obstaja, temveč tudi notranji mir in vstop v svoj dušni svet.

“Kakršna je naša želja, takšna je naša volja,
kakršna je naša volja, takšna so naša dejanja, 
kakršna so naša dejanja, takšna je naša usoda.” Upanišade

 

 

  ♠ Kaj lahko pričakujete od 3. modula?

 

♠ vodenje v Sveti prostor
♠ postavitev fizične in kozmične družine 
♠ iniciacija

 

Pot do srca se lahko zapre zaradi travm iz otroštva, zatiranje, zlorabe, fizično kaznovanje, pomanjkanje ljubezni in nesprejemanje. Zaradi zastraševanja s strani očeta, mame. Travmatične izgube ljubljenih oseb. Religija, magijski rituali, pripadnost sektam.
Skratka pot v srce zapira vse, kar človeka odvrača od resnice. 
Na 3. modulu prav zato postavimo družino in sebe v njej. Šele, ko razumemo zakaj se je zgodilo nekaj tako, kot se je, lahko sprostimo ujete energije in svobodno zadihamo.
Samo svoboden človek lahko s polnim potencialom zaživi svoje življenje.

 

 

4. modul
sobota, 18.4. od 10h do 16h 

 

 

KREACIJA je produkt nečesa, kar ustvarimo sami iz že znane snovi.
Enostavneje- v neskončnosti obstoja, že vse obstaja. Se vam je kdaj zgodilo, da vas je prešinila briljantna ideja in v tistem trenutku sto jo že videli realizirano in sebe kot zmagovalca, naslednji trenutek pa se je vklopil razum in vam objasnil, da izvedba zaradi (po njegovem) neskončno število tehtnih razlogov, ni mogoča? Verjetno se je že zgodilo, pa ne le vam, vsem se ves čas dogaja. Dogaja se zato, ker smo se navadili biti praktični in
se oprijemati le tistih zanesljivih virov, ki so že dobro uhojeni. Žal premalokrat pomislimo na to, da je tudi že uhojene poti moral nekdo pred nami prehoditi. Naša pot je seveda v tem primeru veliko lažja in enostavnejša, prikrajšani pa smo za inovativnost in zmagoslavje. 
Prav zato se na 4. modulu posvetimo kreativnosti, tisi pravi, ki iz že znanih virov ustvari povsem nove, še nepoznane in zato neskončno privlačne.


HOLOGRAM je eno veličastnejših “orodij”, ki jih bomo pri tem uporabili. V hologramu namreč že obstaja in deluje vse kar že obstaja, je obstajalo in bo obstajajo. Torej, hologram je mesto, kamor se odpravimo po nove ideje in načrte zanje. 

 

 

♠ Kaj lahko pričakujete od 4. modula?

 

♠ hologram
♠ prepoznavanje naše veličine
♠ pomoč vodnikov
♠ materializacija

“Vse stvari postanejo dosegljive, ko priznamo njihovo prisotnost, si v polju različic ali v univerzalnem informacijskem polju (hologram), izberemo svojo različico in prepoznamo sebe kot del celote in ne ločene od sveta in božanske matrice.” Gregg Braden- Božanska matrika

 

AKADEMIJA ENERGIJE je avtorski program, sestavljen iz različnih metod in pristopov, ki so se v preteklosti izkazali za učinkovite. pridržujem si pravico za sprotne vsebinske spremembe, ki pa ne bodo vplivale na kvaliteto programa. 
akademija energije se izvaja pod okriljem TIBIS društva za dvig zavesti.

Avtorica programa
Marija Košir

 

Vpis je že odprt do zapolnitve mest!
Dobivali se bomo v prostorih društva, v Ljubljani

Prispevek za 1.del Akademije je 518€.

Za dodatne informacije glede vpisa in plačila pošljite poizvedbo po spodnjem obrazcu