Menu

DIH PRISOTNOSTI

15 februarja, 2020 - Na sporedu je ...
DIH PRISOTNOSTI

Delavnica, ki jo boste z veseljem dodali

Za vas smo pripravili celostni program za povezovanje in sproščanje telesa, uma in duha.

Z veseljem pridemo tudi k vam!

Delavnica je primerna kot
– dopolnitev vaše delavnice, seminarja, predstavitve
– naj bo presenečenje za vaše stranke
– imate zaposlene? Razveselite jih z Dihom prisotnosti
– primerni smo za družabna srečanja
– lahko nas pokličete za popestritev Team buildinga

Zelo prilagodljivi smo.
Izbirate lahko med več različicami
– 90 minutna delavnica
– celodnevna delavnica
– sklop delavnic, ki se nadgrajujejo
– delavnice in procesi, ki jih zgradimo skupaj z vami

Dejstvo je, da je s hitrim razvojem znanosti in  tehnologije, ves svet zajela informacijska revolucija. 
Komunikacija ni bila še nikoli bolj enostavna kot sedaj. Verjetno vsi verjamemo, da bi moral ta revolucionarni tehnološki dvig, za nas pomeniti udobnost in zadovoljstvo.
Žal pa vzporedno z rastjo tehnologije, raste tudi materializem. Posledice so se dotaknile našega planeta in vse civilizacije, predvsem pa ima nastajajoče neravnotežje veliko težo za običajnega človeka.
Zaradi preobremenjenosti se pojavlja utrujenost in nezadovoljstvo, saj hiter tempo od človeka zahteva vedno več. Izgubljamo se v vse večjih zahtevah in pozabljamo nase.
Da bi čim bolj izpolnili zahteve vsakdanjega življenja, smo čas za počitek in razvedrilo spremenili v še več pridobitnih dejavnosti.
Ni treba posebej omeniti, da tak življenjski slog ne more zdržati dolgo, zato moramo vsi skupaj, vsak po svojih najboljših močeh ukrepati, stopiti skupaj in sistem spremeniti.
Za to pa je seveda potrebna volja, moč in energija. Da bomo vse to spet začutili, moramo začeti uvajati spremembe pri sebi. 
Sproščanje, regeneracija, notranji mir, morajo postati prioriteta vsakemu človeku. Poskrbeti moramo tako za fizično kondicijo, kot za razbremenitev mentalnih procesov in notranji mir, saj eno brez drugega ne obstaja in ne more delovati.

In prav z namenom sproščanja, regeneracije in doseganja ravnovesja, smo za vas pripravili 

DIH PRISOTNOSTI
– raznolikost aktivnosti
– znanstveni in alternativni pristopi z roko v roki
– sproščujoč program tudi za tiste, ki jim pojem meditacije še ni domač

UČINKI PROGRAMA
– boljše splošno počutje
– globoka sprostitev in notranji mir
– miren spanec
– ravnovesje telesa, uma in duha
– samospoznavanje
– sproščanje mentalnih in emocionalnih blokad
– dobra preskrbljenost telesa s kisikom
– več vitalnost in energije

PRISOTNOST V TRENUTKU

Prisotnost v trenutku je popolno zavedanje trenutne situacije. Pomeni zavedno in namerno usmerjanje in ohranjanje pozornosti na aktivnosti ali stanju, ki se odvija v ali okoli posameznika. Je popolna predanost dogajanju, ki poteka v tistem trenutku. Pri tem pa ne gre za presojanje ali ocenjevanje situacije, ampak popolno doživljanje trenutka tukaj in zdaj.

ZAVESTNO DIHANJE

Poleg hrane in pijače je dihanje temeljna človekova fiziološka potreba, vendar je prepogosto pozabljena. V povprečju človek zdrži brez hrane nekaj tednov, brez vode nekaj dni, ampak le nekaj minut brez zraka. Dihanje je potemtakem še bolj pomembno od hrane in pijače.
Dihanje je prvi stik posameznika z zunanjim svetom in je pokazatelj fizičnega, umskega in čustvenega stanja posameznika. S pravilnim dihanjem lahko posameznik vpliva na svoje razpoloženje, umiri vihar v glavi in ublaži intenzivnost čustev in občutkov. 

Dihalne tehnike temeljo na programu Patricka McKeowna: Oxygen advendage®, ki je nadgradnja priljubljene metode dr. Buteyka, svetovno znanega zdravnika, specialista za dihala. Pozitivni učinki teh dihalnih tehnik se kažejo v:

– izboljšanem dihalnem vzorcu, ki omogoči boljšo preskrbljenost prav vsake celice v telesu s kisikom
– boljši koncentraciji in spominu
– boljši kakovosti spanca
– izostrenih zaznavah (vid, sluh, vonj)
– lažjemu obvladovanju intenzivnih čustev, stresa in tesnobe
– prisotnosti v sedanjem trenutku
– boljših odnosih in medosebni komunikaciji
– boljši učinkovitosti pri delu
– izboljšani telesni pripravljenosti in boljših športnih rezultatih
– povečani vitalnosti, boljšemu splošnemu počutju in zdravju

GLOBOKA ZAVESTNA SPROSTITEV

Udeleženci delavnic se navdušujejo nad čutenji, ki jih doživljajo med procesi globoke sprostitve.
Danes pojem »meditacije« postaja trend, saj človek ob kopici vsakodnevnih obveznosti potrebuje tudi nekaj trenutkov samo zase.
Globoka sprostitev je uvod za doseganje notranjega miru in spokojnosti. Procesi so primerni za vsakogar, saj so strokovno vodeni in udeležencem pričarajo občutek varnosti in topline, kar je osnova za brezskrbnost in sprostitev.
Globoka sprostitev, zmanjšuje stopnjo stresa in obnavlja povezanost s seboj. Globoko stanje regeneracije telesa ogreje mišice in sklepe, kar zmehča kronične napetost v mišicah, sprošča tenzije ter odpravlja stres.

ZVOČNA KOPEL Z GONGI

Zvočna kopel z gongi je sprostitveno doživetje, ki ga pričarajo zvoki in vibracije gongov, tibetanskih posod, bobnov in ostalih šamanskih inštrumentov.
Ta glasbila ustvarjajo harmonijo med telesno, čustveno, miselno in duhovno dimenzijo človeka.
Izkušen gongterapevt intuitivno izvablja zvok in vibracijo izvorne besede om. To naše telo prepozna, zato pride do zlitja celotnega telesa s toni. Naše telo vsebuje več kot 70 % vode po kateri se prenašajo vibracije v vsako celico. 
Čeprav je gong inštrument, ki ima mesto v simfoničnem orkestru, je več kot le  inšturument, ki ustvarja le zvok. Vibracije gonga utišajo um, vzpostavljajo telesno harmonijo in ustvarijo okolje, kjer lahko slišimo svojo notranjo tišino.

PROGRAM GRADIMO

Martina Veršnik, 
Inštruktorica dihanja in vodja delavnic za srečo na delovnem mestu

Po izobrazbi andragoginja in magistrica hortikulture, licencirana inštruktorica dihanja po programu Oxygen adventage®. Posameznikom in manjšim skupinam pomaga pri obvladovanju stresa in upravljanju z intenzivnimi čustvi s pomočjo dihanja in drugih sodobnih metod. Za skupine in podjetja vodi programe in delavnice za vzpostavljanje ugodne korporativne kulture ter sreče na delovnem mestu. 

Je večna optimistka, radovedna raziskovalka in iskalka resnice. Na svet gleda skozi prizmo pozitivizma. Radovednost, pristnost in prisotnost v trenutku so njen način življenja. Na podlagi znanja in izkušenj v različnih panogah je razvila programa Sinergetsko dihanje in 7 P do sreče na delovnem mestu.

Marija Košir, 
Bioterapevka, intuitivna svetovalka in učiteljica 

Živim povsem običajno življenje, tako kot večina ljudi. Življenje me je vodilo preko mnogih preprek. Večkrat sem se znašla na nitki, kjer ni obstajalo nič drugega več, kot ostati ali oditi.
Življenje me je spotoma naučilo tega, da samo živeti ni dovolj, če življenja ne čutiš. Čutiti življenje pomeni čutiti sebe, slediti svojim željam in potrebam in večkrat narediti nekaj, česar še nisi. To življenju daje smisel in čar.
Sama sem smisel našla v prav v tem, nevsakdanjem, nenavadnem in večinoma nepoznanem svetu energij. Svoja spoznanja, izkušnje in znanje z radostjo delim naprej, med ljudi. Pogled na ožarjene obraze, ki so se prvič prepoznali v svetu energije, je neprecenljiv, zato ostajam, se prepuščam življenju in širim življenjska spoznanja naprej.
Čeprav verjamem, da človeka v resnici spoznaš le skozi njegovo delovanje, lahko več o meni najdete tudi na teh spletnih straneh.

VPRAŠAJTE, Z VESELJEM VAM BOMO ODGOVORILI