Menu

KAPLJICA NARAVE – naredi si svoj čudežni opoj 21. 3. od 17:30 do 19h

januar 6, 2019 - Na sporedu je ...
KAPLJICA NARAVE – naredi si svoj čudežni opoj  21. 3. od 17:30 do 19h

Zelo praktična delavnica – Kapljica narave
skozi katero bomo spoznali pomembnost zdravilnih rastlin in iz njih pridobljenih eteričnih olj!

Poglej nasvet iz DOMAČE LEKARNE
četrtek
21.3. 2019
od 17:30 do 19:00

Narava že od pradavnine obvlada samoohranitev … več preberite TUKAJ

Eterična olja in njihove izjemne zdravilne in terapevtske učinke so poznale že stare kulture, ki segajo daleč nazaj v zgodovino, 3000 pr.n.št. v Stari Egipt.
Več o eteričnih oljih najdete TUKAJ

Na delavnici bomo pogledali
kaj so eterična olja in kdaj in kako jih varno uporabljamo.

Delavnica je praktične narave, kjer si udeleženci sami ustvarijo povsem svojo dišavo po lastnem okusu 🙂 in jo seveda odnesejo domov 🙂

Prispevek za delavnico je 20€
V ceno je všteta uporaba vrhunskih eteričnih olj.
Stekleničke za mešanje dišave in
pisno gradivo.

Vonj je 10.000-krat močnejše čutilo od katerega koli drugega čutila. Ostali čuti, kot sta dotik in okus, morajo potovati skozi celotno telo preden dosežejo možgane.

Ko vdihnemo dišavo, se molekule vežejo na receptorje za vonj in  signal potuje direktno v možgane. Živčni impulzi potujejo v hipotalamus, kjer se oblikuje širok spekter vedenj, vključno s čustvi, motivacijo in spominom.

Čustveni odzivi na določen vonj se ustvarijo nagonsko, na podlagi naših poprejšnjih izkušenj. Na doživetje odziva ne moremo vplivati z mislimi ali voljo. Vonj ostane v našem spominu samo v čustveni navezanosti.

Ljudje smo sposobni razlikovati med 2.000 do 4.000 različnih arom.

Petinsedemdeset odstotkov dnevnih čustev je ustvarjenih z vonjem, ki je poleg vida, najpomembnejše človeško čutilo.
(Martin Lindstrom)

Na svetu obstaja le 1.000 je primarnih vonjev, vsi ostali (10.000) so različne kombinacije dišav.
(Strugnell and Jones, 1999)

Čutilo za vonj deluje 24 ur na dan in je edini človeški čut, ki ga ni mogoče izključiti.

Vonj je odgovoren za okus hrane. Hrana brez vonja je brez okusa.

Vonj vpliva na počutje. Lahko je izjemno spodbujajoč in navdihuje, ali pa v nasprotnem primeru zapira povezujoče svetlobne kanale.

Prijavi me na delavnico