Menu

Osebna rast kaj več kot le modni hit?

26 februarja, 2018 - Za domačo rabo
Osebna rast kaj več kot le modni hit?

[sgmb id=”2″]

 

 

Osebna rast

je veliko več kot samo modni hit.

 

Ljudje imamo različne predstave o tem, kaj pravzaprav pomeni DELO NA SEBI.

Takoj na začetku lahko povemo, da to ni le urejanje našega zunanjega videza, čeprav tudi ta del sodi zraven.

Pojem osebna rast se je uveljavil kot merilo za človekovo osebno etiko. Etičen človek deluje iskreno, je miroljuben ne gleda le na svojo osebno korist, pač pa dela dobro tudi za širšo skupnost.

Danes je veliko govora o duhovnosti, duhovnežih, osebni in duhovni rasti.

Duhovnost je postala hit, kar je spodbudilo poplavo najrazličnejše ponudbe na tem področju.

Delavnice, terapije, certificirane zadeve zapletenih nazivov, za katere niti avtorji ne vedo natančnega pomena, iniciacije, razne povezave in nenazadnje razsvetljenje, so ljudem postali domači pojmi.

V široki ponudbi pripomočkov za osebno rast ali duhovno rast, se človek, ki nima prav veliko izkušenj v tej smeri, zelo težko znajde.

Žal smo vse prevečkrat priča manipulacijam tako imenovanih »duhovnežev«, ki znajo s pridom izkoristiti nevednost in neznanje ljudi, ki vse bolj iščejo pomoč tudi v smeri osebne rasti.

Človek za lastno osebno rast v resnici niti ne potrebuje posebne zunanje pomoči. Že ime samo pove, je osebna rast vaša rast- rast vaše osebnosti, zato ji rečemo tudi OSEBNOSTNA rast.

Smisel tega je, da človek skozi življenje pridobi čimveč osebnih izkušen in se iz njih nauči kolikor največ je mogoče. Vsaka izkušnja je namenjena učenju pravega odziva, naj si bo to v odnosih z drugimi ali pa ob dojemanju samega sebe.

Izkušnje se običajno ponavljajo toliko časa, dokler ne dojamete nauka. Ko se to zgodi, ste osvojili odziv, ki je drugačen od predhodnih. V sebi natančno veste, da ste prišli zadevi do dna. Istočasno se vam razjasnijo okoliščine in vsa zadeva vam postane kristalno jasna. Presegli ste poprejšnje delovanje in s tem obogatili svojo osebno rast za nekaj stopenj.

 

Včasih pa se vendarle zgodi, da potrebujemo nasvet, pomoč ali pa le malo družbe in konstruktivne debate o naših težavah.

Takrat je dobro vedeti sledeče:

 

Berite gradivo priznanih avtorjev, ki pišejo na temo – osebna rast

Zanesite se na priporočila tistih, ki imajo že dobre izkušnje z zadevo

Vzemite na znanje- kar je dobro za druge ni nujno dobro tudi za vas

Bodite odprti za nova znanja in izkušnje

In ne nazadnje, osebna rast je samo vaša zadeva, koliko se ji boste posvetili o tem odločate edinole VI

 

V vsakem primeru se osebni rasti ne morete izogniti … dogaja se v vsakem trenutku, ne glede na to ali se z njo ukvarjate ali pa ne.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.