Menu

Ojoj! Sprememba!!!

18 februarja, 2019 - Igra življenja in kako jo igrati, Za domačo rabo
Ojoj! Sprememba!!!

Ljudje ne maramo sprememb! Naravnost bojimo se jih!

Sprememba pomeni doživeti nekaj, česar še ne poznaš. Že sam misel na to je neprijetna. Strah in nelagodje pred spremembo je zakoreninjen globoko v celičnem spominov, še iz obdobij, ko se je človek moral boriti za svoj obstanek in preživetje. Naše telo se avtomatično odzove na stresne situacije in instinktivno zavzame obrambni položaj. Um presodi stopnjo nevarnosti in vse in vsakogar, ki mu preti s kakršno koli spremembo, označi za sovražnika. Danes pa zahvaljujoč splošnemu napredku in razgledanosti, na spremembo naletimo na vsakem koraku. Žal pa to naši podzavesti in celičnemu spominu še vedno predstavlja grožnjo. Čeprav se zavedamo, da brez spremembe ni napredka, se ji še vedno raje izognemo in pokriti čez glavo vztrajamo dokler se le da.
Moje bioterpevtsko delo temelji na nizu ustvarjenih sprememb! In seveda moram priznati, da se tudi mene še vedno drži nekoliko strahu in negotovosti pri udejanjanju nekaterih sprememb v mojem življenju.Pri raziskovanju izvora tega strahu sem ugotovila, da je ugnezden na nezaupanju sebi glede odločanja. Ljudje namreč svoje odločitve, ki so se izkazale kot neprijetne, označimo kot slabe in sebe določimo kot glavnega krivca. Do neke mere je to sicer res, vendar pa je NAŠ ODZIV na razvoj dogodkov tisti, ki določi na kakšen način izkušnjo doživljamo. Vemo, da se vpleteni v isti izkušnji odzivajo zelo različno. Običajno ljudje, ki prihajajo k meni na svetovanje in terapije, prinesejo s seboj boleče izkušnje iz katerih se ne morejo rešiti. S skupaj s temi pa prinesejo tudi velik strah pred spremembo! In ta je navadno glavni krivec, da njihove zadeve stagnirajo ali celo napredujejo v negativni smeri. Strah pred soočanjem z resnico je tisti, ki ohromi človeka. Pa vendar je dejstvo, da resnica nikoli ne boli! Bolita laž in iluzija!Soočati se z resnico, ki je mimogrede samo ena in nima vsak svoje, pomeni uvesti spremembe v svoje življenje. Najhujši strahovi, ki jih stranke prinesejo s seboj -Če naredim spremembo, lahko izgubim:

partnerja

družino

službo

denar

moč

Nič od tega vam ni treba izgubit! S spremembami, ki jih naredimo v bioterapevtskih procesih samo pridobite! Nikogar vam ni treba zapustiti, če tega sami ne želite. Partner vas ne bo zapustil, če se že tako odločite zavoljo sebe, boste zapustili vi njega. Ne boste izgubili družine! Ravno nasprotno! Ker boste energetsko bolj podprti, vam bo družinsko življenje še v večji užitek, vaši najdražji pa vas bodo vedno veseli, saj boste dobre volje, zdravi in srečni! Službo boste z lahkoto zamenjali, še bolje bo, če se odločite kar za svoje lastno podjetje. Ko boste sebe dovolj cenili, ne boste več sprejemali manipulacije in ustrahovanja. Denar je področje, v katerem smo ljudje najbolj izgubili zdravo presojo in pamet. Ko boste zgradili dobro samopodobo, bo denarni tok tekel sam od sebe. Moč je iluzija, v resnici ne obstaja. Kdor verjame v posedovanje in svojo moč, se giblje v smer, ki ga oddaljuje od samega sebe.

Strah pred spremembo, je strah pred neznanim!

Težavno življenjsko področje lahko primerjamo z blatno potjo po kateri človek brede. Svojo energijo porabi za nekaj korakov, saj do kolen v blato vdrtih nog ni lahko prestavljati naprej. V prihodnosti sicer lahko vidi jasen cilj, vendar pa je blatna pot do tam dolgo in hudo naporna. Vmes velikokrat pade in za dvigovanje iz blata potrebuje dodatne količine energije. To črpa od ljudi, ki so milostni in nadvse pripravljeni pomagati. Slednji to lahko počnejo vse dokler se prvemu ne pridružijo v blatni kopeli. Rešitev iz blatne kopeli obstaja, ves čas je na voljo, le da je zanjo potrebno narediti odločilne spremembe. Za slednje se ljudje običajno odločamo šele, ko ne moremo več, ko ni več niti energije niti volje. V trenutku odločitve se človeku pokaže rešitev. Seveda ves čas je bila, samo glavo bi bilo treba dvigniti in pogledati v drugo, vendar pa človek v svoji zavzetosti brodenja po blatu tega ni videl. Ko se nekoč vendar odloči za SPREMEMBO, enostavno stopi na lepo tlakovano pot, ki pelje v isto smer kot blatna steza, po kateri je bredel doslej. Po tlakovani poti je napredovanje enostavno, cilj vse bližji, ob tem pa ostane dovolj energije za dodatne izkušnje, ki plemenitijo pot in ji dajejo smisel. Človek ni spremenil smeri, niti cilja, ničesar ne izgubi ob spremembi, zgodi se
SAMO TO, DA VSE POSTANE ENOSTAVNO IN VELIKO LAŽJE!
Odloči se za spremembo danes, saj ni nobenega smisla v tem, da odlašaš in čakaš na jutri!