Menu

Pogled z druge strani

10 januarja, 2018 - Za domačo rabo
Pogled z druge strani
                        Kakšen je svet v katerem živimo?
Odgovorite iskreno, na prvo žogo, brez razmišljanja.
Odgovori so različni, kot smo različni ljudje, prepričana pa sem, da je veliko ljudi, ki bi si želeli spremembo, pri sebi in v svetu. 
Ste med njimi tudi vi?
Svet ima obraz velikega hinavca. Na en strani človeku ponuja pomoč in podporo, postavi vas na piedestal in za trenutek čutite kot, da ste središče vesolja. Na drugi strani pa preži in čaka na vaš slab trenutek v katerem vam vzame vse, vas poniža, razvrednoti in onemogoči.
Verjamete. da svet vodi peščica ljudi, katerih namen je manipulacij,
izkoriščanje in ustvarjanje dobička na račun drugih?
Če je tako, vas prosim, poskusite svet pogledati malo drugače. Mogoče ste v preteklosti velikokrat slišali, da je za spremembo potrebno verjeti v nekaj, močno verjeti … Ste poskusili kdaj, samo verjeti, močno verjeti? Otroci to zmorejo, zaprejo oči in verjamejo… Prepričana sem, da ste vsaj enkrat v življenju poskusili tudi vi, samo verjeti. 
In?
Koliko od tistega, v kar ste verjeli je postalo otipljivo? Bojim se, da pravzaprav nič.
Kaj bi rekli človeku, ki sedi doma ob mrzli peči in močno, res močno verjame, da se bo peč ogrela samo zaradi njegove močne vere? Mogoče se bo za kratek čas res ogrel ob misli na toplo peč s potenciranjem energije, ki jo usmerja ob tem, vendar bo pri tem ostalo.
Zakaj?
Ker sanje same od sebe ne morejo postati resničnost. Sanje za vedno ostanejo le sanje. 
Vera za vedno ostane le vera.
Za uresničitev, to pomeni zadevo spraviti v tako obliko, da je uporabna, je potrebo narediti kaj več, kot le verjeti. Za uresničitev je potrebna izkušnja iz vašega zornega kota. Pogled, čist pogled, ne drugačen, ne spremenjen, samo čist pogled, ki vidi preko, na drugo stran. Potem vam bo jasno kako ta svet deluje. Povsem jasno! Nobene potrebe po »verjeti« ne bo treba več, ker boste vi to vedeli iz svoje, lastne izkušnje.
Starši so vam nekoč povedali, da je peč (zakurjena z drvmi, ne z vero), vroča, če jo boste prijeli, se boste spekli.

Ste jim verjeli, oziroma od kdaj jim verjamete? 

Če želite videti svet tak, kakršen v resnici je, se morate rešiti zastorov, ki vam zakrivajo pogled. Rešiti se morate priučenih vzorcev, resnic, ki ste jih vzeli v zakup, brez, da bi se prepričali koliko so resnične. Pogledati morate z jasnim pogledom.
Ne ustrašite se, to ni nekaj česar vi ne bi zmogli ali znali. To počnete ves čas. Učite se vsak trenutek vašega življenja in vsak trenutek v vašem življenju vam tudi pove, s kašnimi očmi gledate vanj.
Kakšen je vaš pogled?
 Če se v svoji koži ne počutite dobro, začnite s čiščenjem znotraj nje. Pospravite slabe odnose, opravke, ki vas ne veselijo in bremenijo. Počistite preteklost, ni več resnična, za njo so ostali le spomini in nekoliko ujetih energij v nerazrešenih travmah. Ne obremenjujte se s prihodnostjo, niti ne veste, če obstaja, kaj šele kakšna bo. Začnite polagoma, iščite rešitve, poglejte preko, delajte na tem. Delajte za izkušnje, ki vam bistrijo pogled.
 
V nasprotnem primeru, če ste izpolnjeni, imate odlične odnose, ljubite svet okoli sebe in svet ljubi vas … samo nadaljujte in nadgrajujte. V tem primeru uživate v učenju, vaše izkušnje so bogate in pogled že postaja jasen, bister, čist. V tem primeru ne potrebujete več iluzije, ni vam več potrebno verjeti, vi veste… Ne sanjate več, ker na trenutke že živite vaše sanje.

Ne bojte se – vse sanje so uresničljive!
Le, da uresničitev zahteva pravi pristop, bister pogled in voljo … močno voljo, ki vodi k uresničitvi in izpolnitvi!

			

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.